Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Selamat datang ke laman blog kawe (saya). Apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan sesiapa mahupun mana-mana pihak. Ia hanya pandangan peribadi. Laman ini juga menggunakan / dilampirkan keratan, rencana, dan sumber daripada akhbar-akhbar tempatan. Terima kasih kerani sudi bertandang ke laman MyView @ ramboview.blogspot.com

Khamis, Januari 15, 2015

2015 suatu permulaan ...?

... untuk ke sekian kalinya kawe terasa banyak sangat untuk mencoret cerita sepanjang tahun 2014 yang baru saja berlalu. Namun untuk sekian kalinya juga kemalasan diri dan kelembaban telco menghalang nafsu bercerita. Cerita tahun lalu mempunyai suka duka sama ada dari segi peribadi mahupun kerjaya. Tapi untuk catatan kali ini kawe tinggalkan dulu masa lampau. 
Sebuah coretan 'seseorang"

Seperti biasa 7 Januari yang datang setiap tahun membawa cerita yang sama. Namun sedikit berbeza tahun ini kerana ada sesuatu yang agak menceriakan. Angka yang bertambah mengiringi umur yang berkurang. Menanti saat akan kehabisan ..

Menerima sesuatu daripada sesorang membuatkan diri kawe seakan di awang-awangan. Apakah ada cerita baru antara mimpi dan jodoh yang dicoretkan beberapa tahun yang lalu? Hihii ku serahkan pada takdir. 

Januari 2015 sebenarnya juga seakan permulaan yang mencabar dari sudut emosi dan situasi. Kali ini kawe betul-betul berada dalam situasi yang penuh emosi. Maksud kawe adalah dari segi kerjaya dan peribadi. Kerjaya yang sedikit mencabar kadang-kadang membentuk emosi yang tidak stabil. Tapi rasanya situasi ini tidaklah seteruk mana. Hanya secebis gelora di lautan (cuba berfalsafah).

Dari sudut peribadi tumpuan kali ini lebih menjurus kepada j.0.d.0.h. Tahun 2015 telahlah menjemput kawe masuk ke kumpulan umur tiga angka. Sejarah keluarga menyaksikan dengan usia begini abang-abang dan kakak telahlah menimang cahaya mata. Hihiii.. Ahhh pedulikan. Itu semua kehendak Allah. DIA yang maha penentu.

Untuk sekarang kawe akan cuba beradaptasi dengan situasi dan emosi agar peralihan umur ini seiring. . .
...................................................bersambung.

*Catatan pertama 7 Januari
*Mengenang Peneman hidup

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Katakan sesuatu yang rasional yang akan mengatasi emosional..