Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Selamat datang ke laman blog kawe (saya). Apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan sesiapa mahupun mana-mana pihak. Ia hanya pandangan peribadi. Laman ini juga menggunakan / dilampirkan keratan, rencana, dan sumber daripada akhbar-akhbar tempatan. Terima kasih kerani sudi bertandang ke laman MyView @ ramboview.blogspot.com

Khamis, Januari 22, 2015

Langkah sikit lagi


[sambungan Suatu permulaan]

Beg duit dan kain pelikat memberi ilham untuk kawe meletakkan caption simbolik seperti berikut; "Beg sebagai tabung untuk masa depan yang belum pasti. Persediaan sekiranya berlaku perkara-perkara yang tidak diingini. Kain pelikat sebagai peringatan untuk mengingati Allah yang maha agung".

Melangkah ke angka 30 membawa sedikit perubahan dalam kehidupan sama ada kerjaya mahupun pengabdian kepada Allah. Hanya selangkah tetapi bermakna. Ahh sudah ..

Tiada idea melainkan ayat-ayat yang kabur dalam fikiran. Berfikir bagaimana untuk meneruskan hidup yang berbaki. Simbolik di atas memerlukan isi di dalamnya. Setakat mana yang kawe mampu isi hanya Allah yang maha mengetahuinya.

Begitulah hidup kita. Setelah sekian lama bernafas dalam dunia ini apa yang ada, apa yang kita miliki? Hanya sekadar harta dunia? Atau hanya memikirkan akhirat? Oo terhantuk fikiran.

Antara mengumpul harta dunia dan harta akhirat..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Katakan sesuatu yang rasional yang akan mengatasi emosional..