Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Selamat datang ke laman blog kawe (saya). Apa yang terkandung dalam blog ini tiada kaitan dengan sesiapa mahupun mana-mana pihak. Ia hanya pandangan peribadi. Laman ini juga menggunakan / dilampirkan keratan, rencana, dan sumber daripada akhbar-akhbar tempatan. Terima kasih kerani sudi bertandang ke laman MyView @ ramboview.blogspot.com

Selasa, September 15, 2015

Apa Khabar September 2015

Apa khabar blog. Telah lama meninggalkan coretan kerana minat yang makin berkurang. Sesekali isu yang datang idea untuk mencoret datang, tapi hanya "ditulis" dalam kepala. Isu yang melanda negara, dunia mahupun diri. Hihihi..

September bulan-bulan yang penuh dengan cerita. Begitu juga dengan bulan-bulan sebelumnya. Untuk isu-isu semasa rasanya ramai yang ambil maklum sama ada isu kejatuhan mata wang, isu perhimpunan sekumpulan pembangkang Malaysia, perpecahan ahli parti PAS dan lain-lain lagi. Terkini adalah isu musibah yang berlaku di Mekah yang amana ramai yang terkorban dalam kemalangan kren yang menjalankan kerja-kerja pembinaan di kelilingnya.

Sedar atau tidak Allah telah sampaikan sesuatu untuk semua ummat Islam di seluruh dunia. Jika difikir secara pendek bagaimana mungkin Tanah Suci yang penuh barakah itu ditimpakan musibah yang cukup dahsyat. Di saat umat Islam seluruh dunia yang bercangkaran Mekah ditimpa ujian. Lihat saja bumi Palestin yang setiap hari diceroboh oleh Israel, Syiria yang dizalimi pemimpin, Iraq yang belum ketemu keamanan, Mesir kembali ditadbir pemimpin zalim ...

Tidakkah kita berfikir ini semua "pesanan" Allah untuk hamba-hamba Nya supaya kembali kepada fitrah bertuhan. Mengejar duniawi tanpa memikirkan nasib saudara seIslam.

Semoga Allah merahmati kita semua. Insyaallah ..

Tiada ulasan:

Catat Komen

Katakan sesuatu yang rasional yang akan mengatasi emosional..